هتل سنتی یا مدرن، کدام را برای اقامت انتخاب کنیم؟

به گزارش مجله سرگرمی، یکی از عظیم ترین عواملی که میان همسفران در سفر اختلاف نظر ایجاد می نماید این است که عده ای هتل سنتی را برای اقامت می پسندند و عده ای دیگر هتل مدرن با امکانات بروز را. به راستی یکی از سخت ترین انتخاب ها در میان هتل ها، جدا از اسم و رسم شان، دو گروه سنتی و مدرن بودن شان است. هتل های سنتی یا مدرن هر کدام ویژگی های خودشان را دارند و به نحوی باعث تامین رفاه و آرامش برای هواداران خودشان می شوند. بهتر است برای این که بتوانیم کمی ذائقه مان را منعطف کنیم، به مرور ویژگی های این دو نوع هتل در مجله خبرنگاران می پردازیم.

هتل سنتی یا مدرن، کدام را برای اقامت انتخاب کنیم؟

هتل های سنتی در بافت های قدیمی

اول از همه، قبل از آنالیز های هتل های سنتی یا مدرن و ویژگی هایی که هر کدام به تنهایی باعث جذب مخاطب می شوند، می خواهیم به هتل های سنتی و زیرساخت مورد نیاز برای برپایی این نوع هتل ها بپردازیم. یکی از اولین شاخصه هایی که اگر نباشد، وجود هتل های سنتی هم بی معنا می شود، بافت قدیمی است. تصور کنید که در شهری مدرن که از شروع وجودش بر پایه تکنولوژی بنا شده است، می خواهیم یک هتل سنتی بنا کنیم یا اصلا شهری که قدمت داشته است اما در حال حاضر تمام سازه هایش مدرن و همگام با فناوری روز است. آیا واقعا وجود یک هتل سنتی در میان کوهی از آهن و سنسورهای دیجیتال می توان صورت جذابی داشته باشد؟ شاید عده ای موافق باشند و از این رویداد در شهر بروزشان استقبال نمایند. اما به طور معمول، هر کسی می خواهد با اقامت در هتل سنتی از بافت شهر که در تار و پود بنا استفاده شده است استفاده کند و لذت ببرد. خوشبختانه در کشور ما همچنان هستند شهرهایی که با تمام قوا، بافت سنتی خود را حفظ نموده اند. یزد، اصفهان، شیراز و کاشان از شهرهایی هستند که تا به امروز از قدرت تاب آوری خود بهره برده اند و در عین حال توانسته اند خانه های قدیمی و به اصطلاح اعیانی خود را تبدیل به شیک ترین هتل های سنتی موجود در میان دیگر شهرهای ایران نمایند.

نگاهی بر هتل های مدرن

اما در میان هتل های سنتی یا مدرن، هستند بسیاری که بلافاصله گزینه هتل های مدرن را انتخاب می نمایند. البته نمی توان به کسی بابت انتخابش خورده گرفت و این امر یک انتخاب کاملا اختیاری است. ناگفته نماند که هتل های مدرن نیز در کشورهای دنیا و به ویژه در شهرهای عظیم ایران مانند تهران و اصفهان و تبریز نیز از معمار مثال زدنی بهره برده اند و متخصصان این امر کوشش نموده اند تا با رعایت اصولی که نیاز ساختمان یک هتل است و آن چه مسافران نیاز دارند، بهترین معماری روز را در هتل های مدرن ارائه دهند. به عنوان مثال می توان نگاهی به هتل اسپیناس پالاس در تهران انداخت؛ این هتل یکی از برجسته ترین معماری های هتل های تهران و حتی ایران را از آن خود نموده است. هتل اسپیناس با فضایی عظیم بیش از 400 واحد اقامتی را در خود تعبیه نموده است و می توان گفت که حتی در شلوغ ترین روزهای پر مسافر سال همچنان جای خالی برای مسافران جدید دارد. از رستوران سنتی تا رستوران بین المللی و امکانات ورزشی و تفریحی را برای تمام ذائقه ها و سلایق ایجاد نموده است. اصلا یکی از ویژگی های هتل های مدرن این است که تنها نقش یک خوابگاه شیک را برای مسافران ایفا ننمایند و هر آن چه که مسافران برای راحتی و رفاه لازم دارند را فراهم نمایند. نه فقط تهران پیشگام هتل های مدرن است بلکه اصفهان توانسته با فراهم ساختن هتلی به نام هتل عباسی، هر دو مفهوم سنت و مدرنیته را یک جا و البته به اسم هتل مدرن در خود ایجاد کند. مساحت هتل عباسی و امکاناتی که در این هتل ایجاد شده است، یکی از ناب ترین حس ها را در اقامت برای مسافران ایجاد نموده است. تصور این که در بافت سنتی اصفهان، شبی را در انبوه امکانات روز بتوان گذراند، آرزوی بسیاری از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی شهری مانند اصفهان است. دسترسی به مرکز شهر، وجود امکاناتی مانند اینترنت و سرویس های بروز و همواره در حال تعویض از دیگر ویژگی های هتل های مدرن است. بی شک انتخاب این که هتل مورد نظر سنتی یا مدرن باشد به انتخاب و سلیقه فردی بر می شود اما به نظر می رسد شهر های ایران و هتل های آن ها توانسته اند در ترکیبی ماهرانه، هر دو فضا را در اختیار مسافران قرار دهند.

آنالیز اجمالی هتل های سنتی

در میان شهرهایی که بافت سنتی دارند و صندلی ویژه ای در ساخت هتل های سنتی پیدا نموده اند، باید اول از همه به شهری پرداخت که به عنوان تنها شهر خانه های خشتی دنیا شناخته شده است. هتل های یزد بیش تر از هتل های سنتی تشکیل شده اند. اصلا در یزد با آن خانه های اشرافی که صدها سال است بلا استفاده مانده، پتانسیل بی نضیری برای هتل های سنتی دارد و در مقابل سوالی که می پرسد هتل های سنتی یا مدرن را انتخاب کنیم، در یزد، بی شک باید هتل های سنتی را انتخاب کرد. دقت داشته باشیم که هتل های سنتی یزد بی توجه به تعاریفی که از اماکن سنتی و بی امکاناتی که ارائه می شود، همراه با حفظ بافت سنتی خود، توانسته اند بهترین ها را برای مسافران خود فراهم نمایند. به عنوان مثال می توان به هتل داد یزد اشاره نمود؛ این هتل چهار ستاره، یکی از زیباترین و عظیم ترین خانه های اشرافی یزد است که توانسته از بیش از صد سال پیش تا کنون، بافت سنتی خود را حفظ کند و همچنان به خالق خود، حاج عبدالخالق داد، وفادار بماند. کافی است که حیاط این هتل را ببینید. به جرات می توان گفت چنین زیبایی را به ندرت می توان حتی در میان هتل های مدرن پیدا کرد. سالن بدن سازی، سالن ماساژ، سالن همایش، رستوران فضای باز و سنتی ، خشکشویی، اینترنت و حتی خدمات پزشکی که در این هتل و بسیاری از هتل های سنتی دیگر یزد واقع شده است، در حال حاضر، گوی سبقت را از هتل های مدرن این شهر ربوده اند.

hmvd.ir: مجله همراهان | مجله خبری و ورزشی همراهان

nicepatogh.ir: مجله نایس پاتوق | مجله دورهمی گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: الی گشت
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 90809

به "هتل سنتی یا مدرن، کدام را برای اقامت انتخاب کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هتل سنتی یا مدرن، کدام را برای اقامت انتخاب کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید